Wordt je eigen Guru dag – ijsbad

Het recept voor een perfecte coachingdag? Een authentieke Monchoolse Yurt, een energieke en enthousiaste groep, en een bibberden ijsbad.

Onze allereerste ijskoude event!
 
De locatie was eigenlijk te mooi om waar te zijn. De Mongolische hoogvlakten behoren bij de koudste en droogste plekken op aarde. En wij hebben de dag geheel in stijl georganiseerd in een originele Mongoolse yurt. Natuurlijk niet in Mongolië maar op camping Het Vossenhol in Ermelo. Het verschil met een yurt die gebruikt wordt in Mongolië is dat de yurts in Nederland waterdicht gemaakt moeten worden. De yurts uit de hooglanden zijn niet waterdicht omdat het daar zelden tot nooit regent.
 
We begonnen om 1300 uur en rond half een kwamen de eerste mensen binnendruppelen. We hadden thee, komkommer water, smoothies en andere lekkernijen. Stipt 1300 zijn we begonnen. Een hele rits aan onderwerpen is behandeld. Van de werking van het brein tot neuroplasticiteit en van ademhalings technieken tot een vastenregime. Allemaal onderwerpen om mensen in actie te laten komen om een lang en gelukkig leven te leiden.
 
De ademhalings oefeningen waren van het Wim Hof principe, er zijn andere ademhalings vormen die gedurende de komende 1 daagse events ook aan bod zullen komen.
 
Het hoogtepunt van de dag was het ijsbad. Alle aanwezigen mochten uit vrije wil het ijsbad in. Ze waren allemaal gevraagd om tot 2 weken voor die tijd te oefenen in een koude douche. Zoals het een goed Nederlander betaamt had bijna niemand die aanbeveling opgevolgd en toch zijn ze allemaal 2 min in het ijsbad geweest. Wat een metafoor is dat op het leven. Als je je focust bent dan ben je tot veel meer in staat dan je zelf beseft.
 
Rond 4 uur is iedereen vertrokken en we kunnen spreken van een fantastische dag!!

Leave a Reply