14 februari Valentijnsdag

Het is vandaag de dag dat de liefde gevierd wordt. De dag dat niet alleen verliefden vieren, het is dag dat iedereen die liefde geeft en krijgt en voelt daar even bij stilstaat. Ontbijt op bed, een bloemetje, eigenlijk het hele jaar een vanzelfsprekendheid. En deze ene dag vieren we het!

De bijbel zegt: God is liefde! Hierboven zei ik al liefde geven en krijgen en voelen is wat wij gewone stervelingen kunnen.
Maar liefde zijn!! Liefde zonder enige condities. Niet ik hou van jou als, nee, ik ben liefde en wat je ook doet ik zal altijd liefde zijn.
 
Hoe doen wij dat? Vaak staat ons ego in de weg van liefde. Er zijn toch altijd een paar voorwaarden aan verbonden. Als, als, als, en ja dan!
 
Kijk eens om je heen, naar je eigen leven. Je relatie, je vrienden, je ouder, broers, zusters, andere familie.
Maak eens een lijstje en schrijf achter elke naam hoeveel liefde je voor die persoon ervaart. 1 is minimaal, 10 is maximaal. Dat is nu!
Bekijk het lijstje nog eens en schrijf dan een cijfer achter die naam als die persoon je bijvoorbeeld onheus bejegend of achter je rug om over je praat. Verandert het getal dan of blijft het hetzelfde?
Voel je het verschil. Dat verschil is je ego! Klein verschil, klein ego, groot verschil, enz..
Staat je ego die echte liefde in de weg of kun je voluit zeggen, ik heb je lief!!
 
Dan ben je namelijk bijna liefde. En laten we dat niet alleen vandaag vieren maar elke dag!!

Leave a Reply