Mijn 7 gewoontes na het opstaan

Mijn 7 gewoontes na het opstaan. Of terwijl, mijn ochtendroutine en of avondroutine Mooi hè? Ik hoor mensen zeggen, ik ben een avond mens, praat aub niet met me in de ochtend. Of, ik ben een ochtend vroeg mens, ben alleen vrolijk in de ochtend. Zo ben ik nu eenmaal en ik heb er vrede mee!!

Dus maw, je vindt het fijn smorgens wakker te worden en ongelooflijk klote aan je dag te beginnen of je avond te laten vergallen omdat je een ochtendmens bent. Stel je voor dat je kunt bewerkstelligen dat je vrolijk op staat en vrolijk naar bed gaat. (Ik persoonlijk ken mensen die daar nee tegen zouden zeggen omdat hun misère het enige is waar ze over kunnen praten.. dat terzijde.)
Dus hoe kun je zowel avond als ochtendmens zijn? Dat is 1, door toe geven dat je één van de 2 bent. Ja ik ben het. Dus je bent het je bewust. 2. Je wilt veranderen. Je wilt op elk moment van de dag zelf kunnen bepalen hoe je je voelt. En 3. Je bent bereid tijd, energie en dagelijkse arbeid in het veranderings proces te steken.
 
Laten we bij het begin beginnen. Je bent je iets bewust. Wat betekent dat? In tegenstelling tot dieren hebben wij homo sapiens een bewustzijn. Onze acties en reacties kunnen wij zelf bepalen zonder dat alles instinctief gebeurt. Hoe? Omdat wij naast het instinctieve brein, het zgn zoogdieren brein ook een neuro cortex, het zgn mensen brein, bezitten. Daar zit onze logica, ons bewustzijn. Vaak zonder dat mensen het doorhebben wordt hun leven bepaald door hun instinct, hun zoogdieren brein. Dit omdat ze meegesleurd worden door de waan van de dag. Om te gaan van onbewust incompetent naar onbewust competent zul je dus je mensen brein of neocortex in moeten schakelen. Na onbewust incompetent wordt je bewust incompetent. Je bent je bewust van het feit dat je ochtend of avond mens bent. Je bent bewust incompetent, dus je kunt er niets aan doen dat je ochtend of avond mens bent maar je het je wel bewust. Wat ga je eraan doen? Dus hoe wordt je onbewust competent en, wordt je, zonder dat het moeite kost zowel ochtend als avondmens?
 
Het allerbeste wat je eraan kunt doen is bepaalde routines gaan implementeren. Ochtend en/of avond routines. Ik heb ze allebei en ga ze hier dan ook allebei uitleggen.
 
Ochtend. Ik open m’n ogen en ga eerst plassen. Dit komt omdat ik de avond tevoren 2 glazen water heb gedronken. Goed voor de gezondheid, hart, spijsvertering enz. (Andere blog). Ik ga vervolgens op de bank liggen, in een comfortabele houding en ga mijn ademhalingsoefeningen doen. Deze zijn zowel energiegebruik als ook ontgiftend. Door de aard van de ademhalings oefening is het tevens een mooie manier om te mediteren. (Andermaal andere blog 😂. )
 
Ons lichaam staat elke dag bloot aan straling zoals nog nooit vertoond in de geschiedenis van de mensheid. Ga maar na: hoogspanningsleidingen, 3, 4 én 5G, overal WiFi. Omdat alles energie en natuurlijke frequenties zijn interfereert dit uiteraard met ons lichamelijke natuurlijke frequentie. Dit leidt tot ontsteking, ziekte, slaapgebrek, onbalans, stress enz. Daarbij heeft al die straling geen enkele mogelijkheid om ons lichaam te verlaten omdat we meestal schoenen met rubberen zolen dragen. Dus na mijn ademhaling ga ik of blootsvoets wandelen of 20-30 min in de tuin of op het strand staan. Gedurende elk weertype. Dit doe ik nu al gedurende een lange tijd en mijn slaappatroon is met grote stappen verbeterd.
 
Daarna doe ik mijn 10-15 minuten HIT. (High intensiteit training) Zoals onze voorvaderen deden die jagers/verzamelaars waren; grote inspanning gedurende een korte periode. Zorg dat je gaat zweten. Push ups, sit ups, Tibetanen… allemaal manieren om de hartslag omhoog te jagen en te gaan zweten. Daarna wandelen!
 
En als klap op de vuurpijl bij terugkomst een heerlijke steenkoude douche. Ik hoor sommigen van jullie al brrrrr bibberen. Ook ik de eerste maand. Snakkend naar adem als je die koude straal over je heen voelt. Langzaam krijg je je ademhaling onder controle en kunt gewoon onder de koude douche staan. Waarom zou ik in vredesnaam koud douchen? Ons lichaam komt in de huidige maatschappij nooit onder druk te staan. We kennen geen lichamelijke stress zoals kou bijvoorbeeld. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam lui wordt. Bij een opkomend griepje of koorts meteen medicijnen grijpen. Laat de koorts of de griep z`n werk doen. Je immuunsysteem vaart er wel bij. Koud douchen. Goed voor je immuunsysteem en je begint heerlijk verfrist aan de dag. Persoonlijk heb ik al 2 jaar geen warme douche gehad en heb ook al 2 jaar geen verkoudheid of griep waar ik al vanaf kinds af aan minimaal 1x per jaar een griepje had en altijd gepaard met voorhoofdholte ontsteking.
Dus dit alles onder de mooie Engelse noemer: `What does not kill you maken you stronger`.
 
Dus 1. Plassen. 2. Water drinken. 3. Ademhalings oefeningen. 4. Straling detox. 5. HIT. 6. Stukje wandelen/schrijven/lezen 7. Koude douche
 
Nogmaals. Dit doe IK. Ieder heeft zijn of haar eigen routine. Hoe ik de vorige dag ook geëindigd ben, deze routine geeft mij elke dag een vliegende start. Zoals de Engelsen zeggen: ‘hit the ground Running’.
 
Ik ben een ochtend mens, voel me prettiger in de ochtend. Ik heb geleerd en geoefend zodanig dat ik me in de avond ook prettig voel. Uur voor het slapen telefoon en televisie uit. Dag boek bijhouden en lezen. Op tijd (tussen 9-10) naar bed.
 
Dus. Ochtend of avondmens. Je bepaalt zelf hoe je je voelt. Zorg dat je een routine creeert. Maakt weer ruimt voor nieuwe creatieve processen..

Leave a Reply