Haal het maximale uit jou leven, ben jij in balans?

0%

Bij het toewijzen van taken houd ik rekening met de vaardigheden en interesses van anderen.

Ik geloof in mezelf en mijn vermogen om te slagen.

Als ik in een team werk, moedig ik iedereen aan om naar dezelfde doelstellingen toe te werken.

Ik ben optimistisch over het leven en ik kan verder kijken dan tijdelijke tegenslagen en problemen.

Ik los problemen gelijk op en stel ze niet uit.

Ik kan me goed concentreren op groei en ben in staat het grote plaatje te zien in plaats me bezig te houden met de rand zaken.

Ik kan direct mijn drie belangrijkste waarden op noemen.

Als ik naar een doel toe werk, neem ik de tijd die ik nodig heb om de gebruikte strategieën en de voortgang te evalueren.

Alvorens feedback te geven aan iemand anders, probeer ik de dingen vanuit zijn of haar standpunt te bekijken.

Ik kan de controle loslaten en situaties, hoe onbeduidend of beduidend ze ook zijn overlaten aan iemand anders.

Ik heb niet het idee dat ik in een sleur zit en heb een duidelijk perspectief.

Ik ben in staat om een leider te zijn wanneer dat nodig is.

Ik heb een goed balans tussen werk en privé.

Ik geef genoeg aandacht aan de zaken waar ik echt om geef.

Ik zit precies op mijn plek.

Ik heb voldoende beweging.

Ik haal de volledige potentie uit mijn leven.

Ik ben positief en sta met twee benen in het leven.

Ik ben mij bewust van wat ik doe.

Ik weet dat stres goed is maar ben ook goed in staat om te ontstressen.

Ik let goed op wat ik eet.

Ik kan goed beslissingen nemen.

Ik loop gemotiveerd en vol zelfvertrouwen door het leven.

Ik kom vaak in de natuur en weet de waarde daarvan.

Haal het maximale uit jou leven, ben jij in balans?
BEGINNER, werken aan je balans.

Je moet hard werken aan je balans. Het goede nieuws is dat als je meer vaardigheden op het werk, thuis en in de gemeenschap gebruikt, je een echte aanwinst zult zijn voor de mensen om je heen maar voornamelijk voor jezelf. Je kunt het doen – en het is nu een goed moment om te beginnen! Zorg dat jij die balans krijgt, je meer uit het leven gaat halen en een mooie persoonlijke groei doormaakt. De meeste mensen bevinden zich op het niveau van gevorderde. Dit geldt zowel voor sporters, muzikanten en kunstenaars, maar ook voor veel beroepen. Belangrijk daarbij is wel hoe ruim of eng het domein gedefinieerd wordt. Mensen die binnen de beroepsgroep in de eigen organisatie als experts worden gezien, kunnen in vergelijking met collega’s van elders als bedreven uit de bus komen. Binnen hun eigen organisatie worden zij gezien als mensen met nieuwe ideeën, maar mensen uit het vak weten dat die ideeën van anderen zijn overgenomen. Op veel terreinen wordt het aantal experts op 1 tot 2 procent van het totaal geschat. Als er dan wordt gekeken naar hoeveel daarvan op wereldniveau als de expert worden gezien, zakt het aantal naar 1 op de 1000. Bepalen op welk niveau je wilt presteren. Dit begint met het verkennen van de eigen uitgangspositie en die van andere mensen in dat veld (collega’s, tegenstanders). Wat zijn mijn sterke en zwakke punten en hoe verhoudt zich dat tot die van de top op dat gebied? Binnen welke grenzen wil ik vergelijken? Familie, vereniging of organisatie, landelijk of internationaal? Als je een baan of hobby hebt, waarin je met plezier kunt werken op gevorderdenniveau, waarom niet op dat niveau blijven? Maar als je wel meer wilt, moet je echt over een goede instelling beschikken én bereid zijn de prijs ervoor te betalen. Er zijn geen manieren bekend waarop je in minder dan tien jaar aan de top kunt komen. Of het moet in een totaal nieuw gebied zijn, maar dan hebben anderen ook niet veel tijd nodig om je in te halen. Natuurlijk is er ook tijd nodig om in vorm te blijven. De beroemde concertpianist Horowitz zei ooit: ‘Als ik een dag niet heb geoefend, kan ik het al merken. Na twee dagen niet oefenen, merkt mijn vrouw het ook en na drie dagen merkt het publiek het al.’ Het effect van in vorm blijven is ook in de geneeskunde goed te merken. Gespecialiseerde chirurgen blijven heel goed in vorm omdat zij vanaf het eind van hun studie het geleerde continu toe kunnen passen. Internisten daarentegen raken al snel achterop als zij geen gerichte nascholing doen. Veel van het geleerde hebben ze maar af en toe en misschien wel nooit nodig. Wat het minst gebruikt wordt, is na enige tijd ook het moeilijkst toegankelijk in het geheugen.
GEVORDERD, je weet dat er meer nodig is

Bij het toenemen van de ervaring ontdekt de beginner dat het leven niet altijd zo simpel is en dat het vaak afhankelijk is van meerdere aspecten om alles uit het leven te halen en balans hierin te vinden. Omdat je op de automatische piloot kunt werken, schatten je als gevorderden je eigen competentie op een hoger prestatieniveau in. Uit jezelf zal het soms lastig zijn om stappen te zetten. De meeste mensen bevinden zich op het niveau van gevorderde. Dit geldt zowel voor sporters, muzikanten en kunstenaars, maar ook voor veel beroepen. Belangrijk daarbij is wel hoe ruim of eng het domein gedefinieerd wordt. Mensen die binnen de beroepsgroep in de eigen organisatie als experts worden gezien, kunnen in vergelijking met collega’s van elders als bedreven uit de bus komen. Binnen hun eigen organisatie worden zij gezien als mensen met nieuwe ideeën, maar mensen uit het vak weten dat die ideeën van anderen zijn overgenomen. Op veel terreinen wordt het aantal experts op 1 tot 2 procent van het totaal geschat. Als er dan wordt gekeken naar hoeveel daarvan op wereldniveau als de expert worden gezien, zakt het aantal naar 1 op de 1000. Bepalen op welk niveau je wilt presteren. Dit begint met het verkennen van de eigen uitgangspositie en die van andere mensen in dat veld (collega’s, tegenstanders). Wat zijn mijn sterke en zwakke punten en hoe verhoudt zich dat tot die van de top op dat gebied? Binnen welke grenzen wil ik vergelijken? Familie, vereniging of organisatie, landelijk of internationaal? Als je een baan of hobby hebt, waarin je met plezier kunt werken op gevorderdenniveau, waarom niet op dat niveau blijven? Maar als je wel meer wilt, moet je echt over een goede instelling beschikken én bereid zijn de prijs ervoor te betalen. Er zijn geen manieren bekend waarop je in minder dan tien jaar aan de top kunt komen. Of het moet in een totaal nieuw gebied zijn, maar dan hebben anderen ook niet veel tijd nodig om je in te halen. Natuurlijk is er ook tijd nodig om in vorm te blijven. De beroemde concertpianist Horowitz zei ooit: ‘Als ik een dag niet heb geoefend, kan ik het al merken. Na twee dagen niet oefenen, merkt mijn vrouw het ook en na drie dagen merkt het publiek het al.’ Het effect van in vorm blijven is ook in de geneeskunde goed te merken. Gespecialiseerde chirurgen blijven heel goed in vorm omdat zij vanaf het eind van hun studie het geleerde continu toe kunnen passen. Internisten daarentegen raken al snel achterop als zij geen gerichte nascholing doen. Veel van het geleerde hebben ze maar af en toe en misschien wel nooit nodig. Wat het minst gebruikt wordt, is na enige tijd ook het moeilijkst toegankelijk in het geheugen.
COMPETENT, je doet het goed maar kan veel meer bereiken

Je doet het goed, maar je hebt de potentie om het veel beter te doen. Hoewel je de basis hebt gelegd voor een effectief leven, is dit je kans om je vaardigheden te verbeteren en het beste te worden wat je kunt zijn. Onderzoek de gebieden waar je punten verloren bent gegaan en bepaal wat je kunt doen om vaardigheden op deze gebieden te ontwikkelen. Je kan behoefte hebben aan een strategie om informatie te kunnen ordenen en aan de slag te gaan. Zelf initiatieven nemen is ook een eigenschap van competente mensen. In deze fase begin je, vaak aangemoedigd door anderen, uit jezelf nieuwe problemen voorzichtig op te pakken of aan zwakke punten te werken. Je zal daarbij anderen gericht om hulp of advies vragen. De meeste mensen bevinden zich op het niveau van gevorderde. Dit geldt zowel voor sporters, muzikanten en kunstenaars, maar ook voor veel beroepen. Belangrijk daarbij is wel hoe ruim of eng het domein gedefinieerd wordt. Mensen die binnen de beroepsgroep in de eigen organisatie als experts worden gezien, kunnen in vergelijking met collega’s van elders als bedreven uit de bus komen. Binnen hun eigen organisatie worden zij gezien als mensen met nieuwe ideeën, maar mensen uit het vak weten dat die ideeën van anderen zijn overgenomen. Op veel terreinen wordt het aantal experts op 1 tot 2 procent van het totaal geschat. Als er dan wordt gekeken naar hoeveel daarvan op wereldniveau als de expert worden gezien, zakt het aantal naar 1 op de 1000. Bepalen op welk niveau je wilt presteren. Dit begint met het verkennen van de eigen uitgangspositie en die van andere mensen in dat veld (collega’s, tegenstanders). Wat zijn mijn sterke en zwakke punten en hoe verhoudt zich dat tot die van de top op dat gebied? Binnen welke grenzen wil ik vergelijken? Familie, vereniging of organisatie, landelijk of internationaal? Als je een baan of hobby hebt, waarin je met plezier kunt werken op gevorderdenniveau, waarom niet op dat niveau blijven? Maar als je wel meer wilt, moet je echt over een goede instelling beschikken én bereid zijn de prijs ervoor te betalen. Er zijn geen manieren bekend waarop je in minder dan tien jaar aan de top kunt komen. Of het moet in een totaal nieuw gebied zijn, maar dan hebben anderen ook niet veel tijd nodig om je in te halen. Natuurlijk is er ook tijd nodig om in vorm te blijven. De beroemde concertpianist Horowitz zei ooit: ‘Als ik een dag niet heb geoefend, kan ik het al merken. Na twee dagen niet oefenen, merkt mijn vrouw het ook en na drie dagen merkt het publiek het al.’ Het effect van in vorm blijven is ook in de geneeskunde goed te merken. Gespecialiseerde chirurgen blijven heel goed in vorm omdat zij vanaf het eind van hun studie het geleerde continu toe kunnen passen. Internisten daarentegen raken al snel achterop als zij geen gerichte nascholing doen. Veel van het geleerde hebben ze maar af en toe en misschien wel nooit nodig. Wat het minst gebruikt wordt, is na enige tijd ook het moeilijkst toegankelijk in het geheugen.
BEDREVEN, je hebt regie in je leven

In deze fase begin je heel duidelijk de regie van je eigen ontwikkelingsproces op te pakken. Bedreven mensen weten heel goed wat hun zwakke punten zijn en besteden er gericht tijd aan om die één voor één weg te werken. Veel sporters en muzikanten op een lager prestatieniveau besteden veel van hun oefentijd het liefst aan de dingen waar ze al goed in zijn. Bedreven mensen besteden daar ook wel aandacht aan, maar niet meer dan nodig is om in vorm te blijven. Zij wijden één tot twee uur per dag heel gericht aan het beter worden in aspecten die ze nog niet goed genoeg beheersen. “Hoe meer je weet, des te beter je beseft dat je nog maar weinig weet.” Anticiperen wordt op dit niveau een vaste gewoonte. Je opereert echt anders dan in de vorige niveaus. Je wilt het grote plaatje zien, stelt veel waarom-vragen en neemt daarbij geen genoegen met simplificaties. Daartoe moet je behalve nieuwe dingen leren, ook veel afleren, zoals gedachteloos doen wat je altijd in bepaalde situaties gedaan hebt. Je kunt bij voor jou nieuwe problemen al vrij snel inschatten welke aanpak wel en niet zal werken. Omdat je het grote plaatje hebt leren kennen, weet je ook hoe je jezelf bij bepaalde problemen bedenktijd kunt verschaffen. Je neemt dan maatregelen om te voorkomen dat een probleem escaleert en gebruikt de tijd om na te gaan of en waar er aangrijpingspunten zijn om het probleem op te lossen. Je ziet het op een iets andere manier ook bij voetballers. Een beginnende voetballer kijkt vooral naar de bal als een tegenstander op hem afkomt, terwijl een heel goede voetballer ook tijd pakt om bijvoorbeeld aan de heupbeweging van de tegenstander af te kunnen lezen waar hij vermoedelijk naartoe wil gaan. In een interview met Bomans verwoordde Cruijff dat als volgt: ‘Voordat je de bal krijgt, moet je al iets gezien hebben, een overzicht gehad hebben en dan moet je dus op de ander ingesteld zijn, zo’n beetje weten wat hij gaat doen, en voorzien dat hij wel begrijpt wat jij wilt gaan doen, en daardoor ontstaat de snelheid van handeling.’ Dat Cruijff soms zo moeilijk uit zijn woorden komt is een kenmerk van vele experts. Veel gedrag is bij hen zo verinnerlijkt en vanzelfsprekend geworden dat het moeite kost om het onder woorden te brengen. De meeste automobilisten slagen er ook niet in om een leerling in een paar zinnen duidelijk te maken hoe je een auto het beste kunt starten en in beweging brengen. Anticiperen is ook goed te zien bij toptennissers. Het is geen toeval dat die zo vaak op de goede plaats staan. Op het moment dat zij een bal geslagen hebben, proberen ze al te voorspellen hoe en waar die bal vermoedelijk terug gaat komen. De snelste typistes zijn ook al vooruit aan het lezen wat ze straks nog moeten typen. Als ze onderbroken worden, komen er ‘vanzelf’ nog een paar woorden uit hun vingers. De meeste mensen bevinden zich op het niveau van gevorderde. Dit geldt zowel voor sporters, muzikanten en kunstenaars, maar ook voor veel beroepen. Belangrijk daarbij is wel hoe ruim of eng het domein gedefinieerd wordt. Mensen die binnen de beroepsgroep in de eigen organisatie als experts worden gezien, kunnen in vergelijking met collega’s van elders als bedreven uit de bus komen. Binnen hun eigen organisatie worden zij gezien als mensen met nieuwe ideeën, maar mensen uit het vak weten dat die ideeën van anderen zijn overgenomen. Op veel terreinen wordt het aantal experts op 1 tot 2 procent van het totaal geschat. Als er dan wordt gekeken naar hoeveel daarvan op wereldniveau als de expert worden gezien, zakt het aantal naar 1 op de 1000. Bepalen op welk niveau je wilt presteren. Dit begint met het verkennen van de eigen uitgangspositie en die van andere mensen in dat veld (collega’s, tegenstanders). Wat zijn mijn sterke en zwakke punten en hoe verhoudt zich dat tot die van de top op dat gebied? Binnen welke grenzen wil ik vergelijken? Familie, vereniging of organisatie, landelijk of internationaal? Als je een baan of hobby hebt, waarin je met plezier kunt werken op gevorderdenniveau, waarom niet op dat niveau blijven? Maar als je wel meer wilt, moet je echt over een goede instelling beschikken én bereid zijn de prijs ervoor te betalen. Er zijn geen manieren bekend waarop je in minder dan tien jaar aan de top kunt komen. Of het moet in een totaal nieuw gebied zijn, maar dan hebben anderen ook niet veel tijd nodig om je in te halen. Natuurlijk is er ook tijd nodig om in vorm te blijven. De beroemde concertpianist Horowitz zei ooit: ‘Als ik een dag niet heb geoefend, kan ik het al merken. Na twee dagen niet oefenen, merkt mijn vrouw het ook en na drie dagen merkt het publiek het al.’ Het effect van in vorm blijven is ook in de geneeskunde goed te merken. Gespecialiseerde chirurgen blijven heel goed in vorm omdat zij vanaf het eind van hun studie het geleerde continu toe kunnen passen. Internisten daarentegen raken al snel achterop als zij geen gerichte nascholing doen. Veel van het geleerde hebben ze maar af en toe en misschien wel nooit nodig. Wat het minst gebruikt wordt, is na enige tijd ook het moeilijkst toegankelijk in het geheugen.
EXPERT, bron van kennis en informatie

Uitstekend! Experts vormen voor anderen een bron van kennis en informatie. De kennis bestaat niet uit een eindeloze lijst met feiten en formules, maar zij hebben al die kennis weten te organiseren rondom een paar kernbegrippen. Het zijn geen wandelende encyclopedieën, maar pragmatici die altijd op zoek zijn naar verbeteringen of doorbraken op hun vakgebied. Een nieuwe manier van hoogspringen (Fosbury), een lichtere manier van bergen beklimmen (Lance Armstrong), een nieuwe manier van het openen van een schaakpartij (Najdorf), enzovoorts. Ze hebben altijd een agenda van dingen die volgens hen beter moeten kunnen dan nu het geval is. Sommigen schrijven boeken of geven lezingen daarover, maar hebben nooit het gevoel dat ze er al zijn. Zij zijn altijd op weg naar nog beter worden en weten dat deze reis nooit afgemaakt zal kunnen worden. De weg is het doel geworden. Een bedrijf dat uitdrukkelijk voor dit prestatieniveau gekozen heeft, is Toyota. Operationeel excelleren (de ‘Toyota way’) is voor hen een strategisch wapen. Ook zij zijn zich ervan bewust dat je er nooit bent en het risico loopt weer terug te vallen, zoals in hoofdstuk twee nog beschreven zal worden. Je kunt echter nooit te goed zijn in het leven of te ervaren – dus kijk naar de gebieden waar je niet het maximale aantal punten hebt gescoord, en zoek uit wat je kunt doen om je prestaties te verbeteren. Gebruik een spar partner die jou blijft stimuleren en nog meer uit jou potentie haalt. Waarom een coach? Om niet gewoon te blijven maar buitengewoon te worden. De meeste mensen bevinden zich op het niveau van gevorderde. Dit geldt zowel voor sporters, muzikanten en kunstenaars, maar ook voor veel beroepen. Belangrijk daarbij is wel hoe ruim of eng het domein gedefinieerd wordt. Mensen die binnen de beroepsgroep in de eigen organisatie als experts worden gezien, kunnen in vergelijking met collega’s van elders als bedreven uit de bus komen. Binnen hun eigen organisatie worden zij gezien als mensen met nieuwe ideeën, maar mensen uit het vak weten dat die ideeën van anderen zijn overgenomen. Op veel terreinen wordt het aantal experts op 1 tot 2 procent van het totaal geschat. Als er dan wordt gekeken naar hoeveel daarvan op wereldniveau als de expert worden gezien, zakt het aantal naar 1 op de 1000. Bepalen op welk niveau je wilt presteren. Dit begint met het verkennen van de eigen uitgangspositie en die van andere mensen in dat veld (collega’s, tegenstanders). Wat zijn mijn sterke en zwakke punten en hoe verhoudt zich dat tot die van de top op dat gebied? Binnen welke grenzen wil ik vergelijken? Familie, vereniging of organisatie, landelijk of internationaal? Als je een baan of hobby hebt, waarin je met plezier kunt werken op gevorderdenniveau, waarom niet op dat niveau blijven? Maar als je wel meer wilt, moet je echt over een goede instelling beschikken én bereid zijn de prijs ervoor te betalen. Er zijn geen manieren bekend waarop je in minder dan tien jaar aan de top kunt komen. Of het moet in een totaal nieuw gebied zijn, maar dan hebben anderen ook niet veel tijd nodig om je in te halen. Natuurlijk is er ook tijd nodig om in vorm te blijven. De beroemde concertpianist Horowitz zei ooit: ‘Als ik een dag niet heb geoefend, kan ik het al merken. Na twee dagen niet oefenen, merkt mijn vrouw het ook en na drie dagen merkt het publiek het al.’ Het effect van in vorm blijven is ook in de geneeskunde goed te merken. Gespecialiseerde chirurgen blijven heel goed in vorm omdat zij vanaf het eind van hun studie het geleerde continu toe kunnen passen. Internisten daarentegen raken al snel achterop als zij geen gerichte nascholing doen. Veel van het geleerde hebben ze maar af en toe en misschien wel nooit nodig. Wat het minst gebruikt wordt, is na enige tijd ook het moeilijkst toegankelijk in het geheugen.

Share your Results:

Leave a Reply